Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwe w przygotowaniu kruche ciasteczka, które bywają nazywane diamentami, ze względu na cukier kryształ na brzegach, który tworzy efekt błyszczących świecidełek.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 681
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 112
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 44
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2712
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 681
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 112
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 44
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2712
Składniki
Masło utrzyj z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na białą i puszystą masę. Dodaj mąkę i dokładnie wymieszaj. Ciasto wyłóż na blat lub stolnicę i uformuj podłużne wałki, które następnie zawiń w folię spożywczą i włóż do zamrażalnika na 20 min.
Ciasto odwiń z folii i posmaruj z każdej strony roztrzepanym jajkiem, a następnie obsyp obficie cukrem kryształem. Polecam wybranie jak najgrubszego cukru, wtedy efekt diamencików będzie bardziej widoczny. Każdy z wałków pokrój na plasterki o grubości 1-1,5 cm.
Piecz ok. 20 min w temp. 180°C, do zrumienienia brzegów.