Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne kruche ciasteczka. Z porcji wyszło mi ok 30 ciasteczek
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 58
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 186
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 115
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 58
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 186
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 115
Składniki
Masło utrzeć z cukrem dodać sól i żółtka i ucierać do białości. Następnie dodać otartą skórkę, drobno posiekaną czekoladę i kandyzowaną skórkę pomarańczową oraz mąkę i wszystko dokładnie wyrobić. Z ciasta uformować kulę, zawinąć w folię i włożyć do lodówki na ok. godzinę Piekarnik nagrzać do 180°. Ciasto rozwałkować na grubość ok. 7 mm i wycinać wzory foremkami Ułożyć ciasteczka na blasze wyłożonej papierem i piec je ok. 8-10 minut. Wystudzić na kratce.
aby łatwiej się wałkowało ciasto, proponuje robić to przez folię.
korzystałam z przepisu http://www.beawkuchni.com/2008/12/kruche-ciasteczka-czekoladowo.html