Kruche ciasteczka

Kruche ciasteczka
> > 6 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Słodkie i kruche ciasteczka do dobrej kawki.

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Mąkę wsypać do miski z proszkiem do pieczenia i cukrem, dodać masło, żółtka i jajka.

  2. Następnie zagnieść kruche ciasto, podzielić na dwie równe części.

  3. Do jednej dodać kakao i ponownie zgnieść.

  4. Ciasto rozwałkować na stolnicy wysypanej mąką i wykrawać dowolne kształty ciasteczek.

  5. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 170-180 stopni i piec przez 15 minut.

  6. Po upieczeniu ostudzić i przełożyć dowolnym dżemem (najlepiej z własnej spiżarni) kolorami na przemian. Posypać cukrem pudrem, przechowywać w dowolnym zamkniętym pojemniku.

Składniki