Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciastka, ciasteczka! Po co kupować sklepowe jak można mieć pyszne domowe bez konserwantów :)
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 369
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 95
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 23
Polecam.
Odsłon: 423
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 369
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 95
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 23
Polecam.
Odsłon: 423
Składniki
Rodzynki zalewamy wrzątkiem w misce i odstawiamy na parę min. Odcedzamy i osuszamy.
Mąki, wiórki mieszamy i dosładzamy wedle uznania.
Do roztrzepanych jajek dodajemy mleko i wlewamy do suchych składników. Dolewamy olej, wsypujemy rodzynki i mieszamy wstępnie łyżką.
Zagniatamy ciasto. Urywamy kawałki wielkości dużej łyżki i formujemy ciasteczka.
Gotowe wykładamy na blaszkę z papierem do pieczenia i pieczemy 20 min 180 stopni. Po 10 min zalecam przenieść blaszkę na górę piekarnika aby nie przypiekło od spodu.