Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kruche babeczki z mascarpone"
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 177
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1160
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 177
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1160
Składniki
ok. 40 min • Porcja 220 kcal • Koszt ok. 0,60 zł • Przepis na 30 szt.
Z podanych składników zagniatam ciasto. Rozwałkowuję je i kroję w kwadraty, którymi wylepiam foremki na babeczki. Ciasto lekko dociskam i nakłuwam widelcem. Piekę 15 minut w 180°C na złoto.
Likier i śmietanę wlewam do wysokiej miski, stopniowo dodaję Śnieżki i miksuję, aż masa zgęstnieje. Następnie porcjami dodaję mascarpone.
Na dno babeczek wykładam po łyżeczce dżemu lub kajmaku. Szprycą wyciskam krem i dekoruję.
<strong>Wioleta Perkowska z Ząbek</strong>Źródło: Kobieta i życie