Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Małe, słodkie i pyszne ? Kruche babeczki z pyszną masą ! Polecam babeczki /które możemy upiec nawet kilka dni wcześniej/ z masą z serka mascarpone i masy krówkowej /która nie "podchodzi wodą" i nie rozmiękcza babeczek/ z przysłowiową wisienką na szczycie:)
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 263
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 373
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 441
Polecam.
Odsłon: 818
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 263
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 373
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 441
Polecam.
Odsłon: 818
Składniki
Przygotowujemy babeczki: mąkę i cukier puder przesiewamy, dodajemy sól,żółtka i zimne pokrojone masło. Początkowo wszystko siekamy nożem a następnie zagniatamy ciasto ręcznie. Ciasto możemy użyć od razu albo schłodzić najpierw w lodówce.
Ciastem wylepiamy natłuszczone foremki i nakłuwamy widelcem lub wykałaczką. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez ok. 15 min. Odstawiamy do wystudzenia. Serek mascarpone mieszamy z dodawaną porcjami masą krówkową. Przygotowaną masą napełniamy dobrze wystudzone korpusy babeczek i ozdabiamy drylowanymi wiśniami /mogą być świeże, z kompotu lub nalewki:)/