Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sezon na truskawki zaczął się na dobre, dlatego dziś zapraszam na pyszne i proste kruche babeczki z kremem i truskawkami
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 296
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 67
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5073
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32668
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 347
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 237
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 296
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 67
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5073
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32668
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 347
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 237
Składniki
Składniki na ciasto dajemy do miski i zagniatamy gładkie ciasto. Wkładamy je do woreczka i odkładamy na około 30 minut do lodówki. Foremki do babeczek smarujemy lekko olejem. Ciasto wałkujemy cienko, wycinamy koła, i wylepiamy foremkę. Babeczki pieczemy na złoty kolor w temp 200 stopni. Studzimy.
KREM Do garnka dajemy mleko, budynie, cukier,żółtka i mieszamy trzepaczką, następnie stawiamy na gazie i mieszamy do zagotowania i zgęstnienia. Powstały budyń studzimy. W misce ucieramy miękkie masło lub margarynę i stopniowo dodajemy ostudzony budyń. I krem gotowy :)
Krem przekładamy do rękawa cukierniczego i wypełniamy nim babeczki.
Następnie truskawki kroimy, układamy na kremie.
Galaretkę rozpuszczamy we wrzątku, studzimy, wstawiamy do lodówki, gdy będzie lekko tężejąca dekorujemy nią babeczki.Możemy jeszcze zrobić rozetki z kremu na każdej babeczce. Babeczki przechowujemy w lodówce :)