Kruche babeczki z kremem budyniowym

Kruche babeczki z kremem budyniowym
> > 6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: kedute
Pyszne!!!

Składniki

Przygotowanie

  1. Ciasto kruche: wszystkie składniki wsypać do miski. Zagnieść z nich ciasto. W razie potrzeby, gdyby ciasto było zbyt mokre, dodać odrobinę mąki. Wylepić ciastem foremki do babeczek, nakłuć widelcem. Wstawić na chwilę (ok. 30 min. do lodówki). Następnie upiec w temperaturze 190 stopni na złoty kolor.

  2. Masa: do mleka należy wsypać wszystkie sypkie składniki, tzn.: mąkę ziemniaczaną, mąkę pszenną, cukier oraz cukier waniliowy. Następnie trzeba wszystko zagotować intensywnie mieszając, by nie powstały grudki. Po zagotowaniu, masę ostudzić. Do zimnej masy, dodać kostkę masła i zmiksować, by powstał krem.

  3. Wystudzone kruche babeczki należy napełnić masą budyniową. Poukładać na masie ulubione owoce i pokryć tężejącą galaretką. Użyłam galaretki truskawkowej.

  4. Smacznego!

Komentarze do przepisu (3)

karolciaa 13 lutego 2011
Wyglądają pysznie :)
Annuar 15 lutego 2011
Mam pytanie odnośnie kremu: dodajesz do zimnej masy całą kostkę masła i to się ładnie zmiksuje, nic się nie... Czytaj całość »
Mam pytanie odnośnie kremu: dodajesz do zimnej masy całą kostkę masła i to się ładnie zmiksuje, nic się nie zważy itp. ?
kedute 15 lutego 2011
Zazwyczaj dzielę masło na kilka mniejszych kawałków i dodaję je do zimnej masy po kolei. Jeszcze nigdy mi się... Czytaj całość »
Zazwyczaj dzielę masło na kilka mniejszych kawałków i dodaję je do zimnej masy po kolei. Jeszcze nigdy mi się ta budyniowa masa nie zważyła. Używam jej również do innych ciast i zawsze wychodzi wyśmienita.
Składniki
Składniki