Kruche babeczki z budyniem

Przepis dnia 2009-11-12
Kruche babeczki z budyniem
> > 6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Jolusia
Babeczki rozpływają się w ustach, takie kruchutkie...

Składniki

Przygotowanie

  1. Ugotować budyń i odstawić do ostudzenia;

  2. Wszystkie składniki wg kolejności mieszać ręcznie w naczyniu;

  3. Rozwałkować ciasto i wykrawać krążki szklanką;

  4. Układać w foremkach uprzednio wysmarowanych tłuszczem i posypanych tartą bułką, delikatnie docisnąć do foremki;

  5. Nałożyć łyżeczkę budyniu i posmarować delikatnie brzegi babeczki białkiem;

  6. Przykryć drugim krążkiem i docisnąć oba brzegi;

  7. Piec w temperaturze 150 stopniu. Z tej porcji wychodzi 40 babeczek.

  8. Posypać cukrem pudrem.

  9. Z tego samego ciasta robię też tartaletki z owocami (ananasy z puszki i ananasy suszone, truskawki, jagody i rodzynki) i wszystko zalewam galaretką a na wierzch kładę bitą śmietanę. Życzę smacznego.

Komentarze do przepisu (1)

irma 12 listopada 2009
Przyzbaje, że babeczki wyglądają smakowicie, szkoda tylko, że filiżanka jest pusta.
Składniki
Składniki