Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niedzielne słodkości do popołudniowej kawki, kruche babeczki z bitą śmietaną i owocami. Z podanych składników wyjdzie 6-8 babeczek....
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 129
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 205
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 75
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 150
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 129
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 205
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 75
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 150
Składniki
Mąkę wymieszać z cukrem pudrem, dodać masło, drobno posiekać nożem. Dodać żółtko i szybko zagnieść ciasto. Owinąć folią i włożyć do lodówki na około godzinę.
Schłodzone ciasto wyłożyć na wysypany mąką blat, rozwałkować na grubość ok 4-5 mm. Szklanką lub metalową obręczą wycinać koła i wykładać nimi wysmarowane masłem foremki. Piec przez około 15 minut w temperaturze 180 stopni. Ostudzić.
Schłodzoną kremówkę ubić z cukrem pudrem i esencją waniliową. Szprycą nakładać krem do babeczek, udekorować owocami.