Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kruche babeczki orzechowe"
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 1902
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 1902
Składniki
Mąkę przesiej, dodaj masło, posiekaj nożem. Dodaj cukier, żółtka i zagnieć. Uformuj kulę, schłodź. Ciasto rozwałkuj, wytnij z niego kółka, wyłóż nimi foremki. Piecz 15 minut w temp. 180°C.
Do wody dodaj masło, cukier, kakao i mleko w proszku. Podgrzej, wymieszaj. Napełnij babeczki. Na wierzchu ułóż uprażone orzechy z miodem.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień