Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, krucha, idealna na spotkanie z koleżanką na plotki.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 607
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 921
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 607
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 921
Składniki
ugnieść mąkę z 6 żółtkami, kostką margaryny, proszkiem do pieczenia. Podzielić na części mniejszą i większą. Mniejszą część wsadzić do zamrażalnika na 30-40 min, a większą do lodówki także na 30-40 min.
Jabłka obrać, pokroić na cienkie plasterki, skropić cytryną.
Formę na tarte posmarować masłem i obsypać mąką.
Większą cześć ciasta wyłożyć na formę, ułożyć jabłka na całej powierzchni na około, posypać połową opakowania cukru cynamonowego najlepszy jest Delecty. Mniejszą część ciasta zetrzeć na grubych oczkach na tarce. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 stopni piec ok 50 min.
po wystudzeniu posypać cukrem pudrem, podawać z bitą śmietaną lub lodami.