krucha szarlotka z budyniem

krucha szarlotka z budyniem
> > 6 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: tolerancja
Ciasto jest pychota najlepiej smakuje następnego dnia po upieczeniu

Składniki

Przygotowanie

  1. ciasto: mąkę przesiac dodac masło starte na tarku , cukier , jajka i żółtka , proszek do pieczenia zarobic miękkie ciasto podzielic na 2 części i położyc do lodówki na ok 1 godz.

  2. jabłka usmażyc z cynamonem i cukrem (można dodac pod koniec smażenia cukier waniliowy będą smaczniejsze) gdy gotowe odstawic do wystygnięcia

  3. 1 budyń jest na 3 szkl mleka ( dwa 6) proporcja jest zmniejszona na 4 i pół szkl ze względu na to że musi miec trochę gęstrzą konsystencję.Budyn ugotowac tak jak pisze na opakowaniu( pamietajac o zmniejszeniu ilości mleka)

  4. Ciasto wyjąc z lodówki rozwałkowac 1 częśc wyłozyc na dużą blachę posmarowaną wczesniej tłuszczem i wyłozoną papierem do pieczenia.Na to dajemy usmażone jabłka , nastepnie ciepły bubyń i na koniec drugą połowę ciasta.ja odkroiłam troszkę ciasta z drugiej połowy i uformowałam wałki dla lepszego wygladu.placek do rozgrzanegona 190 stopni piekarnika na ok 1 godz.Najlepiej smakuje następnego dnia.

Komentarze do przepisu (7)

Nukleon 01 grudnia 2012
Do ulubionych .
Maudie 01 grudnia 2012
Cudo...mniam,5 :)
Konto usunięte 01 grudnia 2012
Ja też zabieram do ulubionych, na pewno zrobię - pięknie wygląda i smakuje niebiańsko - to widać...5..
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki