krucha szarlotka

krucha szarlotka
> > 6 os.
> > 60 min
średnie
tanie
Smaczny placek na Niedzielę.

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Z podanych składników przyrządzić kruche ciasto i odstawić w chłodne miejsce.

  2. Schłodzone ciasto podzielić na dwie części.,rozwałkować na stolnicy, jedną część przenieść do przygotowanej dużej tortownicy.Podpiec w piekarniku.



  3. W międzyczasie obrać jabłka, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, odcisnąć nadmiar soku, przyprawić cukrem do smaku, dodać cynamon i dokładnie wymieszać.
    Na przestudzonym spodzie wyłożyć przygotowane jabłka.

  4. Przykryć drugą częścią ciasta.

  5. Placek włożyć do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec około 35 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

Składniki