Krówka na herbatnikach - warstwowa

Krówka na herbatnikach - warstwowa
> > 6 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: bryssska
Najlepsze i najpyszniejsze ciasto jakie jadłam, a do tego robi się je bardzo szybko. Wygląda wspaniale i na pewno zachwyci każdego, u nas robi cały czas furorę, zwłaszcza wśród dzieci. Z przepisu wychodzi duża blaszka.

Składniki

  • około 70-75 herbatników
  • 500 g serka mascarpone
  • 800 ml śmietany kremówki 36%
  • 1 puszka masy krówkowej
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • 1 mleczna czekolada

Przygotowanie

  1. Do wysokiej miski dajemy serek mascarpone razem z śmietana kremówką i cukrem pudrem. Wszystko dokładnie ubijamy, aż powstanie delikatna masa o konsystencji bitej śmietany.

  2. Dużą blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, następnie układamy na niej warstwę herbatników. Na herbatniki nakładamy warstwę z połowy ubitego kremu.

  3. Na kremie układamy kolejną warstwę herbatników, na które nakładamy warstwę masy krówkowej.

  4. Masę krówkową przykrywamy kolejną warstwą herbatników na które nakładamy warstwę pozostałego kremu.

  5. Wierzch obsypujemy startą na grubych oczkach czekoladą. Ciasto wkładamy do lodówki na kilka godzin, aby herbatniki namiękły. Smacznego !!!

  6. ;-D

  7. ;-)))

  8. ;-d

  9. ;-Dd

Komentarze do przepisu (25)

Dolcevita-in-my-kitchen 09 stycznia 2019
Przepysznie wyglada :-)
SlodkoSlodka83 09 stycznia 2019
Uwielbiam :-)
kuchmariola63 09 stycznia 2019
Pycha :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • około 70-75 herbatników
  • 500 g serka mascarpone
  • 800 ml śmietany kremówki 36%
  • 1 puszka masy krówkowej
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • 1 mleczna czekolada
Składniki