Krówka

Krówka
> > 6 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: ewa4
Pyszne Bardzo polecam :)

Składniki

  • Składniki do biszkoptu:
  • 8 jaj
  • 1 1/2 szklanki cukru
  • 14dag mąki
  • 14dag kartoflanki w tym 2 łyżki kakao (wymieszać)
  • 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • KREM:
  • 0,5 litra mleka
  • 2 łyżki kartoflanki
  • 2 łyżki mąki tortowej
  • 1 cukier waniliowy
  • 0,5 szklanki cukru
  • 1 margarynę Kasię
  • Polewa:
  • 20 dag cukierków "krówek"
  • 2 łyżki wody
  • 0,5 kostki margaryny "Kasi"
  • kilka bezów

Przygotowanie

  1. Biszkopt przeciąć na dwie równe części

  2. Krem: Wszystkie składniki należy ugotować i odstawić do ostygnięcia

  3. Utrzeć kostkę margaryny "Kasi" i dokładać masę budyniową, ucierać do gładkiej masy.

  4. Polewa: cukierki , margarynę i 2 łyżki wody należy rozpuścić na gładką masę

  5. Biszkopt przełożyć kremem, trochę posmarować wierzch też kremem, poukładać bezy lub większe pokruszyć. Polać ciepłą polewą z Krówek.

Składniki
  • Składniki do biszkoptu:
  • 8 jaj
  • 1 1/2 szklanki cukru
  • 14dag mąki
  • 14dag kartoflanki w tym 2 łyżki kakao (wymieszać)
  • 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • KREM:
  • 0,5 litra mleka
  • 2 łyżki kartoflanki
  • 2 łyżki mąki tortowej
  • 1 cukier waniliowy
  • 0,5 szklanki cukru
  • 1 margarynę Kasię
  • Polewa:
  • 20 dag cukierków "krówek"
  • 2 łyżki wody
  • 0,5 kostki margaryny "Kasi"
  • kilka bezów
Składniki