Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Królewski ananas"
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 184
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 163
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 1311
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 184
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 163
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 1311
Składniki
Przekrój ananasa wzdłuż na pół. Wytnij miąższ z obu części – tak, by nie uszkodzić skórki. Usuń twardy środek, resztę pokrój w kostkę średniej wielkości. Wydrążone połówki ananasa schłodź w lodówce.
Umyj dokładnie wszystkie owoce. Zdejmij skórkę z bananów i potnij je na drobne plasterki. Obrane mandarynki podziel na cząstki, kiwi pokrój w kostkę. Z cytryny i pomarańczy wyciśnij sok.
Rozdrobnione owoce wymieszaj, posyp cukrem i polej sokiem. Całość schłodź w lodówce.
Połówki ananasa wypełnij kulkami sorbetu. Na górze ułóż przygotowaną wcześniej mieszankę owoców.
Deser skrop alkoholem, posyp kulkami żurawiny i udekoruj listkami mięty.Źródło: Kurier TV