Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Krokiety z oscypkiem i bryndzą"
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 58
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 156
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 200
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 403
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 58
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 156
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 200
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 403
Składniki
Ziemniaki obieram, opłu kuję i gotuję do miękkości w posolonej wodzie. Gotowe odcedzam i odstawiam, by wystygły. Zimne mielę w maszynce do mięsa (albo przeciskam przez praskę do ziemniaków) razem z bryndzą.
Oscypek ścieram na tarce o małych otworkach. Jajko rozbijam, ubijam trzepaczką, dodaję do oscypka i mieszam. Masę przekładam do ziem- niaków zmielonych z bryndzą. Przyprawiam do smaku solą oraz pieprzem, starannie mieszam nadzienie.
Przygotowuję ciasto naleśnikowe: mleko miksuję z wodą gazowaną oraz jajkiem, olejem i szczyptą soli. Nie przerywając ucierania, wsypuję mąkę (powinno być jej tyle, by ciasto uzyskało konsystencję gęstej śmietany).
Na rozgrzanej patelni smażę kolejno 10 naleśników. Każdy smaruję porcją nadzienia i składam krokiety. Ew. panieruję je jeszcze w jajku oraz bułce i podsmażam na oleju.Źródło: Tina