Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kremowy sernik"
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 25
Bardzo lubimy chińszczyznę - często zwiedzamy różne restauracje i bary w posz...
Odsłon: 23696
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20267
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 25
Bardzo lubimy chińszczyznę - często zwiedzamy różne restauracje i bary w posz...
Odsłon: 23696
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20267
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 160 st. C. Natłuść formę o średnicy 22 cm.
Zmiksuj herbatniki, orzeszki i cynamon. Dodaj rozpuszczone i ostudzone masło. Wymieszaj. Wyłóż mieszaniną spód i boki formy. Wstaw do lodówki na 15 minut.
Wymieszaj mikserem twarożek, mascarpone i cukier. Dalej mieszając, dodawaj pojedynczo jajka. Na koniec dodaj śmietanę i posiekany batonik.
Przelej masę do formy wyłożonej herbatnikami. Piecz 60-70 minut. Po wyłączeniu piekarnika uchyl drzwi i pozwól, by sernik wystygł. Podawaj z bitą śmietaną i gotowym sosem karmelowym.
12 porcji
3,40 zł porcja
Czas 90 min
313 kcalŹródło: Olivia