Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kremowy pucharek łasucha"
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 104
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 513
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 47
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24722
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 104
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 513
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 47
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24722
Składniki
Czas przygotowania 20 minut. Cena porcji ok. 2,30 zł
Obrane i umyte porzeczki przekładamy do miski. Dodajemy 2 łyżki cukru pudru, lekko rozgniatamy, odstawiamy na 15 minut. Bezy kruszymy na kawałki.
Ze śmietanki odlewamy 2 łyżki, a resztę ubijamy. Pod koniec dodajemy 2 łyżki cukru, miksujemy. Serek waniliowy przekładamy do miski, stopniowo dodajemy ubitą śmietanę, aż powstanie puszysty krem.
Krem czekoladowo-orzechowy rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy 2 łyżki śmietany, mieszamy.
Na dno szklanki przekładamy porzeczki, posypujemy bezami, wykładamy warstwę kremu waniliowego, następnie kremu czekoladowego i znowu waniliowego. Wierzch posypujemy bezami.Źródło: Rewia