Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna i kremowa masa budyniowa, orzeźwiające truskawki i chrupiące herbatniki- połączenie któremu nikt się nie oprze, a to wszystko tylko w jednej szklance! :)
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 62
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 105
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 63
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 124
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 62
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 105
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 63
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 124
Składniki
Budyń przygotuj według przepisu na opakowaniu, ale nie dodawaj do niego cukru i odstaw do schłodzenia. W międzyczasie możesz przygotować galaretkę według przepisu na opakowaniu i również odstawić w chłodne miejsce aby powoli tężała.
Kiedy budyń będzie już zimny, w misce utrzyj masło aż stanie się białe, następnie dodaj cukier i na koniec po łyżce zimny budyń. Gdy masa będzie już idealnie kremowa, możesz zabrać się za składanie całego deseru.
Na spód każdej szklanki pokrusz po dwa herbatniki, następnie nałożyć warstwę kremu oraz pokrojone truskawki. Tą samą kolejność powtórz jeszcze raz. Wierz przykryj tężejącą galaretką i całość wstaw do lodówki na około 2 godziny do całkowitego schłodzenia. Smacznego!