Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kremówka z bananami"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2103
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 954
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 202
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20965
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2103
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 954
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 202
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20965
Składniki
Sok bananowy wymieszaj z 8 łyżkami cukru oraz 650 ml mleka. Zagotuj. Połącz 150 ml mleka z proszkiem budyniowym, wlej do gotującego się płynu. Gotuj dalej mieszając, aż masa zgęstnieje. Potem przelej ją do miseczki, przykryj folią i odstaw do wystudzenia.
Masło utrzyj z resztą cukru i cukrem waniliowym. Wbij jajka. Wsyp mąkę z proszkiem do pieczenia. Dolej pozostałe mleko. Wymieszaj mikserem. Blachę wyłóż pergamin. Na spodzie rozsmaruj ciasto. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 175oC. Piecz ok. 35 minut. Wystudź. Żelatynę namocz, a kiedy spęcznieje, rozpuść, podgrzewając.
Śmietanę ubij, połącz z że latyną i masą budyniową. Krem rozsmaruj na zimnym spodzie. Wstaw do lodówki na 3 godziny. Polewę stop. Banany obierz, pokrój w plasterki, skrop sokiem z cytryny. Owoce rozłóż na cieście. Oblej polewą.Źródło: Naj