Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozpływający się w ustach krem "mmm" z czerwonych porzeczek... Polecam.
Polecam.
Odsłon: 146
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 38
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 490
Polecam.
Odsłon: 146
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 38
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 490
Składniki
Porzeczki umyć, dobrze osączyć. Obrać z szypułek. Suche owoce powinny wypełnić 1 szklankę.
Żółtka oddzielić od białek. Ubić białka na sztywną pianę. Do miski do ucierania włożyć poprzeczki, cukier i pianę z białek.
Intensywnie ucierać około 20-25 minut. Kiedy krem będzie wystarczająco gęsty, przełożyć go do ozdobnych pucharków.
Każdy udekorować świeżymi owocami i miętą.