Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, pachnący pomarańczą krem nadaje się do ciast, ciasteczek, wypełniania babeczek, jako nadzienie do drożdżówek itp. Ja z tym kremem zrobiłam roladę .)
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 141
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 35
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 141
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 35
Składniki
Połowę mleka wlać do garnka, wrzucić całą skórkę z pomarańczy i zagotować mleko na wolnym ogniu. Po zagotowaniu, skórkę wyjąć i wyrzucić. Pozostałe mleko wlać do miski, dodać do niego pozostałe składniki i dokładnie wymieszać, aby nie było grudek. Gotową masę wlewać pomału do gotującego się mjleka i energicznie mieszać. Gotować, aż masa zgęstnieje i zrobi się całkowicie gładka. Krem pozostawić do wystudzenia. Można użyć go w takim budyniowym stanie /wersja dietetyczna/ , lub zmiksować jeszcze z masłem .SMACZNEGO!