Krem Michałek

Krem Michałek
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: torcikowo
Dziś przepis na jeden z moich ulubionych kremów. Sprawdza się zarówno przy tortach jak i przy ciastach. Szybki w wykonaniu a jego smak bezcenny :).

Składniki

  • 750 ml śmietany kremówki ( u mnie zawsze Piątnica 36%)
  • 3 wafelki Grześki ( bez czekolady)
  • 15 cukierków Michałków (białych)
  • 2 białe czekolady

Przygotowanie

  1. Cukierki i wafelki drobno pokruszyć.
    Czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej.
    W misce miksera ubijamy na sztywno śmietanę. Pod koniec ubijania stopniowo dodajemy przestudzoną czekoladę (cały czas ubijając). Następnie dodajemy pokruszone cukierki i batony i delikatnie mieszamy. KREM GOTOWY :). Szybko sprawnie i smacznie :)

Komentarze do przepisu (2)

marysia11082 03 lutego 2017
Ciekawy,muszę wypróbować.
torcikowo 03 lutego 2017
Zachęcam :) Szybki, prosty i przepyszny :) Pozdrawiam
Składniki
  • 750 ml śmietany kremówki ( u mnie zawsze Piątnica 36%)
  • 3 wafelki Grześki ( bez czekolady)
  • 15 cukierków Michałków (białych)
  • 2 białe czekolady
Składniki