Krem maslany z mleczkiem skondensowanym slodzonym do tynkowania lub przelozenia tortu

Krem maslany z mleczkiem skondensowanym slodzonym do tynkowania lub przelozenia tortu
> 5-6 os.
> 15 min
łatwe
tanie
Szybki krem do tortów,ciastek,muffinek

Składniki

  • 200g masla miekkiego
  • 200g mleczka skondensowanego slodzonego

Przygotowanie

  1. Miekkie maslo dajemy do misy miksera i ubijamy 10-12 min. az maslo jest biale i puszyste.Nastepnie wlewamy mleczko skondensowane lekko schlodzone i mieszamy wszystko na najwyzszych obrotach.Mozna dodac barwnik.Krem jest gotowy bezposrednio po wymieszaniu.

Komentarze do przepisu (5)

KulinarnaChwila 23 listopada 2020
Super przepis:)
basiliana 23 listopada 2020
Witam!
Chciałam zapytać na tort o jakiej średnicy wystarczy taki tynk? Czy na średnicę 26 cm (4 warstwy... Czytaj całość »
Witam!
Chciałam zapytać na tort o jakiej średnicy wystarczy taki tynk? Czy na średnicę 26 cm (4 warstwy biszkopta, 3 warstwy kremu) należy zwiększyć ilość składników?
SlodkiSmakPasji 23 listopada 2020
musisz zwiekszyc skladniki,zalezy jaka wysokosc.Ja z 250g tynkowalam tort o srednicy 20 cm .Pozdrawiam
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 200g masla miekkiego
  • 200g mleczka skondensowanego slodzonego
Składniki