Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1037
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1226
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12528
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1037
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1226
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12528
Składniki
Suszone grzyby namocz w wodzie i odstaw na noc. Nazajutrz pokrój je na kawałki i wrzuć do rondelka. Zalej wodą, dorzuć ziele angielskie i liście laurowe. Gotuj pół godziny.
Cebulę posiekaj, zeszklij na oleju.
Do garnka wsyp grzybową mrożonkę, dodaj obraną i pokrojoną marchew i pietruszkę oraz cebulę. 4. Do ugotowanej zupy dolej przecedzony wywar z suszonych grzybów (zostaw je np. do pierogów) wymieszany ze śmietanką. Zupę zmiksuj, zostawiając kilka grzybków do dekoracji.
Czas: 50 min.1 porcja = 240 kcal.Źródło: Kurier TV