Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 47
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 27
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 55
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 113
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 47
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 27
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 55
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 113
Składniki
Po pierwsze budyń, niby każdy wie ale dla jasności napisze. Z przyszykowanej porcji mleka odlej szklankę i wlej do miski. Resztę mleka zagotuj. Budynie dodaj do zimnego mleka w misce dodaj do nich również cukier. Kiedy mleko w garnku się zagotuje wlej do niego mieszankę z miski. Mieszaj najlepiej trzepaczka do jajek, masa powinna szybko zgęstnieć, wtedy ściągnij ją z ognia i pozwól ostygnąć.
Do osobnej miski włóż ciepłe masło i miksuj na najwyższych obrotach miksera aż do uzyskania puszystej masy, powinno to zająć jakieś 5 min. Następnie do takiego puszystego masła dodawaj po łyżce chłodnego budyniu cały czas miksując. Krem gotowy. Czas nadziewać Nasze eklerki, ptysie i karpatkę oczywiście. Smacznego :)