Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Krem czekoladowy z wiśnią"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 128
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 197
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 73
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 149
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 128
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 197
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 73
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 149
Składniki
Do garnka wlej śmietankę, dodaj cukier. Przekrój wzdłuż laskę wanilii i czubkiem noża wysuń zawartość do śmietanki. Zagotuj. Możesz też włożyć całą laskę wanilii, a po zagotowaniu wyjąć. Dodaj kwaśną śmietanę, wymieszaj. Żelatynę rozpuść w gorącej wodzie, gdy spęcznieje, wlej do masy, wymieszaj. Czekoladę połam, rozpuść w garnku na małym ogniu, połącz z 3/4 masy. Pucharki napełnij do połowy czekoladową masą, wstaw do lodówki na 20 minut.
Wyjmij pucharki z lodówki, na wierzch nalej masę waniliową, połóż kilka łyżek konfitury wiśniowej, przykryj ciemną warstwą kremu. Udekoruj kandyzowanymi wiśniami. W sezonie możesz udekorować sezonowymi owocami. Deser świetnie się przechowuje w lodówce, możesz go przygotować nawet dwa dni przed podaniem.
CZAS: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień