Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Krem cytrynowy z listkami mięty"
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 54
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 60
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 193
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 54
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 60
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 193
Składniki
Cytryny umyj, sparz, zetrzyj skórkę z 2 cytryn, jedną obierz, robiąc ze skórki sprężynkę. Wyciśnij sok ze wszystkich cytryn, usuń pestki. Śmietanę ubij, zagęstnik wymieszaj z dwiema łyżkami cukru pudru, dodaj do śmietany, ubij na sztywno. Dodaj startą skórkę i sok z cytryn. Białka ubij na sztywną pianę, pod koniec dodaj resztę cukru.
Śmietanę połącz z białkami, krem rozdziel na porcje, udekoruj sprężynkami ze skórki cytryny i listkami mięty. Schładzaj 30 minut w lodówce. Podawaj z listkami mięty. Deser możesz przygotować dzień wcześniej.
CZAS: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień