Krem bita smietana z serkiem mascarpone do tortu

Krem bita smietana z serkiem mascarpone do tortu
> 5-6 os.
> 15 min
łatwe
tanie
Szybki i pyszny krem

Składniki

  • 200g serka mascarpone
  • 200ml smietany kremówki 30%
  • cukier puder wedlug uznanaia ok.4-5 lyzek

Przygotowanie

  1. Smietanka i serek musza byc dobrze schlodzone ,przynajmniej przez noc w lodówce.
    Ubijamy smietane,dodajemy cukier puder (wedlug uznania)dodajemy porcjami serek i ubijamy dalej.Wtym czasie mozemy dodac przesiane kakao ,jezeli chcemy np.krem czekoladowy lub jakis aromat.GOTOWE!Krem jest bezposrednio do po ubiciu do przelozenia np.tortu.

Składniki
  • 200g serka mascarpone
  • 200ml smietany kremówki 30%
  • cukier puder wedlug uznanaia ok.4-5 lyzek
Składniki