Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Krążki z migdałem"
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20253
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 179
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2302
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20253
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 179
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2302
Składniki
Masło stop, wystudź. Posiekane migdały zrumień na suchej patelni, przesyp na talerzyk i pozostaw tak, aż wystygną. Mąkę wraz z cukrem wsyp do miski. Dodaj zrumienione migdały, masło, jajko oraz oliwę. Szybko zagnieć ciasto. Schładzaj je przez noc.
Następnego dnia do ciasta dodaj proszek do pieczenia wymieszany z odrobiną letniej wody. Jeszcze raz dokładnie wyrób.
Blachy wyłóż papierem do pieczenia. Odrywaj kawałki ciasta wielkości orzecha włoskiego, formuj z nich kuleczki, układaj w dużych odstępach na blachach. W każde wciśnij cały migdał. Piecz po ok. 25 minut w temp. 170 st.Źródło: Tina