Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Krajanka z agrestem"
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5375
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 52
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5375
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 52
Składniki
Czekoladę drobno posiekaj. Mąkę pszenną przesiej z proszkiem do pieczenia. Dodaj cukier, jajko, posiekaną czekoladę oraz masło i śmietanę. Zagnieć ciasto. Blachę posmaruj tłuszczem. Wylep przygotowanym ciastem. Piecz 30 minut w temp. 200 °C. Wystudź.
Winogrona i agrest oczyść, opłucz, rozgotuj razem z cukrem. Zmiksuj. Mąkę ziemniaczaną wymieszaj z sokiem. Wlej do musu owocowego. Ponownie zagotuj. Masę owocową wystudź. Rozsmaruj równomiernie na placku. Ciasto wstaw na godzinę do lodówki.Źródło: Naj