Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo szybkie w przygotowaniu, latwe, smaczne
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 363
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 101
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 103
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 51
Polecam.
Odsłon: 66
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 363
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 101
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 103
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 51
Polecam.
Odsłon: 66
Składniki
w garnku rozpuscic margaryne dodac wode zagotowac dodac make 8 lyzek smazyc az masa utwozy kule i zacznie odstawac od garnka w razie potrzeby dodac maki smazyc 3 min. ostudzic wbic po 1 jajku ucierac wysmarowac 2 blaszki rownomiernie posmarowac ciastem upiec na zloty kolor 1 plat ciasta pokroic na 3 paski szer ok 10cm-w zdluz, 2 plat pokroic na male kawalki-platki. maliny opruszyc c. pudrem rozgniesc widelcem ubic smietane na sztywno dodac rozgniecione maliny i wymieszac 1 pasek ciasta posmarowac masa nalozyc 2 pasek i posmarowac masa nalozyc 3 pasek wierzch i boki posmarowac bita smietana i obsypac platkami z ciasta na karpatke. schlodzicok 1 godz. podawac (jezeli chcemy aby ciasto polezalo kilka dni nalezy do masy dodac zelatyne lub galaretke rozpuszcz w 1/2 szkl wody) smacznego