Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kotlety z ziemniaków i kalafiora"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 162
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 214
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 162
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 214
Składniki
Czas przygotowania 50 minut. Cena jednej porcji około 2,60 zł
Ugotowane w osolonej wodzie ziemniaki przepuszczamy przez praskę. Kalafior zalewamy wrzątkiem, solimy, gotujemy 10 minut, po czym odcedzamy. Gdy kalafior ostygnie, siekamy go drobno.
Biały ser miksujemy lub przepuszczamy przez praskę. Natkę pietruszki siekamy.
Ziemniaki, kalafior, starty biały ser, natkę pietruszki, jajka, wszystkie przyprawy i bułkę tartą wyrabiamy na jednolitą masę. Lepimy kotleciki (można je panierować w bułce tartej, otrębach owsianych lub pszennych, ziarnach sezamu, płatkach kukurydzianych itp. lub pozostawić bez panierki).
Smażymy z obydwu stron na złoty kolor. Podajemy z sosami, surówkami itp.Źródło: Rewia