Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kotlety z ziemniaków i fasoli"
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 522
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 186
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 125
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 15081
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 53
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 92
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 522
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 186
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 125
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 15081
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 53
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 92
Składniki
Fasolę zalej zimną wodą, odstaw na noc. Następnego dnia ugotuj do miękkości w tej samej wodzie. Ziemniaki obierz, umyj, ugotuj w osolonym wrzątku. Odcedź, ostudź. Zmiel razem z fasolą przez sitko o drobnych oczkach.
Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę. Zeszklij na oleju. Dodaj do masy fasolowo-ziemniaczanej, wbij jajka, dokładnie wymieszaj, przypraw do smaku szczyptą soli i pieprzu oraz ew. ulubionymi ziołami.
Z masy uformuj niewielkie kotleciki. Obtocz w bułce tartej, nadmiar strzepnij. Olej rozgrzej na patelni, usmaż kotlety z obydwu stron na złoty kolor. Osącz z tłuszczu na papierze kuchennym.
<strong>Przepis przysłała Katarzyna Kosmala z Czarnolasu.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie