Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kotlety z kukurydzy i sera"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 257
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 123
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 257
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 123
Składniki
Odsączoną z zalewy kukurydzę mielimy w maszynce do mięsa, blenderem lub mikserem. Dodajemy jajko i kaszę kukurydzianą. Wyrabiamy na masę. Odstawiamy na kilka minut.
Połowę żółtego sera kroimy w drobną kostkę, resztę ścieramy na tarce o dużych oczkach i zachowujemy do dekoracji.
Pokrojony w kostki ser mieszamy z masą kukurydzianą, doprawiamy solą i pieprzem.
Z masy formujemy kotlety, smażymy obustronnie na rafinowanej oliwie z oliwek, którą można podgrzewać do wysokiej temperatury, rafinowanym oleju rzepakowym lub ryżowym albo klarowanym maśle. Kotlety podajemy posypane odłożonym żółtym serem.
Czas przygotowania 45 minut. Cena jednej porcji 2,50 złŹródło: Rewia