Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kotlety z kapustą i ryżem"
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1146
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 651
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 225
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1146
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 651
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 225
Składniki
50 min • Porcja 210 kcal • Przepis na 8 porcji.
Ryż gotuję na półtwardo, kapustę parzę, por kroję w krążki, mieszam te . Potem dodaję mięso, przeciśnięty przez praskę czosnek, jajka i bułkę tartą. Doprawiam solą i pieprzem, mieszam.
Mokrymi dłońmi formuję podłużne kotlety i obsmażam je na oleju. Pomidory miksuję ze skórką, przekładam do garnka, dodaję 2 litry wody, liście laurowe, ziele angielskie, koper, natkę selera, łyżeczkę soli. Wkładam kotlety i gotuję 30 min. Podaję posypane natką pietruszki.
Tylko 1,30 zł za porcję.Źródło: Kobieta i życie