Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kotlety z kalafiora"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 484
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 67
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 146
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 484
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 67
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 146
Składniki
Kalafior oczyść, potem ugotuj w osolonej wodzie. Odsącz, ostudź. Rozdrobnij widelcem albo zmiel w maszynce. Cebulę obierz, drobno posiekaj i podsmaż na maśle ze szczyptą soli. Ostudź. Posiekaj koperek.
Do kalafiora wbij jajka. Wsyp koperek, cebulę, czosnek. Wymieszaj . Przypraw solą, pieprzem, ziołami. Jeśli masa jest za rzadka, wsyp bułkę tartą lub kaszę manną. 3Uformuj kotleciki. Obtocz je w płatkach owsianych i usmaż. Podaj gorące z zimnym sosem jogurtowym.
Usmażone kotlety możesz także ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Na każdym połóż odrobinę czosnku. Posyp startym żółtym serem. Wstaw do piekarnika. Zapiekaj, aż ser się stopi.Źródło: Bella Relaks