Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kotlety z grochu z majerankiem"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 742
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 155
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 87
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 742
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 155
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 87
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Składniki
Groch przebierz, opłucz na sitku, przesyp do miski, zalej wodą, tak aby przykrywała go na kilka centymetrów, i pozostaw na noc.
Następnego dnia ugotuj groch, odcedź go i zmiksuj blenderem lub zmiel w maszynce do mięsa.
Cebulę obierz, posiekaj, zeszklij na oleju i dodaj do grochu. Następnie dodaj jajo, majeranek oraz sól i pieprz do smaku. Mieszając, stopniowo dodawaj tartą bułkę, aż masa będzie dawała się formować w kotlety.
Z masy formuj okrągłe, niezbyt duże kotlety. Obtaczaj je w tartej bułce i smaż na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Uwaga: Zamiast majeranku możesz użyć innych przypraw, np. cząbru, curry i kminu rzymskiego albo estragonu.Źródło: Takie jest życie