Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kotlety ryżowe z serem i szpinakiem"
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 35
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 20
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 701
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 150
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 81
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 35
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 20
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 701
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 150
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 81
Składniki
Ryż ugotuj w 3/4 l osolonej wody. Osącz. Wymieszaj z jajkami, tartą bułką, pokruszoną bryndzą, pokrojonymi drobno listkami bazylii. Dopraw pieprzem i chili. Odstaw na 20 min.
Szpinak (jeśli jest świeży i listki są spore, pokrój je) podduś na maśle z czosnkiem. Dodaj do masy ryżowej. Uformuj kotlety. Usmaż je na rozgrzanym oleju. Możesz podać z pomidorami z solą, pieprzem i szczypiorkiem.Źródło: Świat kobiety