Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kotlety jarskie z fasolą"
Ozorki wieprzowe to cenne źródło witamin szczególnie z grupy B, potas, fosfor...
Odsłon: 26
Pyszne i kruche ciasto z truskawkami z dodatkiem kruszonki poprostu poezja sm...
Odsłon: 1827
Pyszny i szybki sposób na ciepły posiłek obiad czy kolację gdy nie masz za du...
Odsłon: 398
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1759
Ozorki wieprzowe to cenne źródło witamin szczególnie z grupy B, potas, fosfor...
Odsłon: 26
Pyszne i kruche ciasto z truskawkami z dodatkiem kruszonki poprostu poezja sm...
Odsłon: 1827
Pyszny i szybki sposób na ciepły posiłek obiad czy kolację gdy nie masz za du...
Odsłon: 398
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1759
Składniki
Fasolę namocz we wrzątku i odstaw na godzinę. Miękką wrzuć do blendera i zmiksuj razem z ugotowanymi ziemniakami.
Cebulę drobno posiekaj lub zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Zeszklij ją na oleju, a następnie wymieszaj z przecierem fasolowo-ziemniaczanym, jajkami, solą oraz pieprzem.
Z przygotowanej masy ulep średniej wielkości płaskie kotlety i obtocz je w bułce tartej. Następnie wrzuć je na mocno rozgrzany olej i usmaż z obu stron na złoty kolor.
Danie podawaj z sosem pomidorowym doprawionym ostrą papryczką.
Czas: 40 min. 1 porcja = 360 kcal.Źródło: Kurier TV