Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kotlety jajeczne z ziołami"
Jeden z najsmaczniejszych chlebów, który piekła nasza babcia. Mocno chrupiący...
Odsłon: 37
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 142
Jeden z najsmaczniejszych chlebów, który piekła nasza babcia. Mocno chrupiący...
Odsłon: 37
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 142
Składniki
Cebulę obierz, pokrój w kostkę i zeszklij na gorącym oleju. Uważaj, by nie przypalić, bo danie straci smak.
Bułkę namocz w mleku z dodatkiem wody. Następnie wyjmij, odciśnij, a potem rozdrobnij z jajkami ugotowanymi na twardo.
Dodaj schłodzoną cebulę, surowe jajko oraz posiekaną bazylię, oregano i tymianek. Dopraw całość solą i pieprzem.
Z przygotowanej masy uformuj kotlety, obtocz je w tartej bułce i usmaż na rozgrzanym oleju. Podawaj z ziemniakami i czerwoną kapustą.Źródło: Kurier TV