Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kotlety cukiniowe z fetą"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 211
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 211
Składniki
Cukinię umyj (nie obieraj). Zetrzyj na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Lekko posól i odstaw na kwadrans. Odciśnij nadmiar soku, przełóż do miski. Dodaj jajko, pokruszoną fetę, bułkę tartą, mąkę, kminek, posiekany koperek. Wymieszaj masę, przypraw solą oraz pieprzem.
Z masy uformuj kotlety. Obtaczaj je w mące i smaż na gorącym oleju. Podaj z naturalnym jogurtem (np. typu greckiego) lub sosem jogurtowo-czosnkowym: do jogurtu dodaj trochę czosnku, przypraw solą. Schłodź.Źródło: Bella Relaks