Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kotleciki z soczewicy"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27444
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 153
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 177
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1161
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27444
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 153
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 177
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1161
Składniki
Cebulę posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę, paprykę oczyścić i pokroić w drobną kostkę.
Masło rozgrzać. Zeszklić cebulę i czosnek, dodać paprykę, chwilę smażyć, wsypać soczewicę. Wlać dwie niepełne szklanki wody, doprawić solą, pieprzem i ostrą papryką.
Gotować, mieszając, aż soczewica wchłonie wodę. Lekko przestudzić i dodać jajko. Wymieszać, formować kotleciki. Obtaczać w bułce tartej i smażyć na wolnym ogniu na złoty kolor.
Serwować z gotowanymi brokułami oraz sosem jogurtowo-czosnkowym lub jogurtowym z curry.Źródło: Twoje Imperium