Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kotleciki wegetariańskie z cukinią i ciecierzycą"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 110
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 111
Polecam.
Odsłon: 136
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 110
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 111
Polecam.
Odsłon: 136
Składniki
Jeśli ciecierzycę gotowałaś, obierz ją z łusek i rozgnieć widelcem (tę z puszki osącz i rozgnieć).
Obie cukinie umyj i zetrzyj na tarce o dużych oczkach, posól i zostaw na 20 minut na sicie, aby odciekły, potem odciśnij.
W misce wymieszaj ciecierzycę, cukinię, pietruszkę i posiekaną cebulę. Wymieszaj.
Dodaj jajko, bułkę tartą, sól i pieprz. Dokładnie połącz, uformuj kotleciki, obtocz w bułce lub mące i usmaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor.Źródło: Świat kobiety