Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kotleciki fasolowe z cebulką"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24314
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 458
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 140
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24314
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 458
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 140
Składniki
Fasolę umyć, zalać dużą ilością wody. Odstawić na 12 godzin. Następnie wypłukać, zalać fasolę czystą, zimną wodą i gotować, aż będzie miękka. Pod koniec gotowania lekko posolić. Gotować jeszcze kilka minut. Odcedzić i odczekać, aż wystygnie. Czerstwą bułkę namoczyć w mleku.
Cebule obrać, pokroić w drobną kostkę, mieszając, zrumienić na oleju. Bułkę odcisnąć z mleka. Fasolę, usmażoną cebulkę, bułkę zemleć w maszynce do mielenia mięsa.
Do masy fasolowej dodać jajka, przyprawić solą, pieprzem, majerankiem i wyrobić. Formować kotleciki, obtaczać w tartej bułce, smażyć na złoty kolor z każdej strony.
Serwować na gorąco z warzywami ugotowanymi na parze (np. brokułami) albo na zimno na kromce razowca z ogórkiem kiszonym.Źródło: Twoje Imperium