Kostka truskawkowa

Kostka truskawkowa
> 5-6 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: kala83
Lekkie, owocowe i pyyyszne :) Moim Chłopcom zdecydowanie posmakowało.

Składniki

  • ciemny biszkopt -u mnie gotowy blat biszkoptowy
  • 300ml śmietanki 36 %
  • 2 galaretki truskawkowe
  • 350 g mrożonych truskawek

Przygotowanie

  1. Każdą galaretkę rozpuścić w szklance wody.

    Na dno tortownicy 24cm wkładamy blat biszkoptowy.

    Śmietankę bardzo dobrze schłodzić i ubić mikserem. Następnie dodać 1 tężejącą galaretkę i delikatnie, dokładnie wymieszać łyżką. Następnie masę wyłożyć na biszkopt i wstawić do lodówki aby masa nieco stężała.

    Rozmrożone truskawki zmiksować z drugą tężejącą galaretką na mus. Masę truskawkową wylać na masę śmietanową. Ciasto ponownie wstawić do lodówki na kilka godzin aby obie masy zastygły.

    Smacznego!

Składniki
  • ciemny biszkopt -u mnie gotowy blat biszkoptowy
  • 300ml śmietanki 36 %
  • 2 galaretki truskawkowe
  • 350 g mrożonych truskawek
Składniki