Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kostka Snickers, to warstwowe, rozpływające się w ustach ciacho, które zrobicie nie używając piekarnika. Pięć warstw krakersów – dających oryginalny, lekko słony posmak – przełożonych delikatnym, budyniowym kremem, pod słodką pierzynką z masy krówkowej i orzeszków. Złożone ze sobą warstwy, tworzą pyszną całość. Pyszną i wyjątkowo podzielną
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 481
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1300
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 59
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 350
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 481
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1300
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 59
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 350
Składniki
Dno Blachy, o wymiarach 25 na 36 cm - smarujemy masłem i wykładamy papierem do pieczenia.
KREM BUDYNIOWY: 300ml. mleka, odlewamy (najlepiej do czystego słoika). Dodajemy mąkę, żółtka oraz budynie, po czym dokładnie mieszamy (zamykamy słoik i energicznie potrząsamy nim przez chwilę). Pozostałą część mleka gotujemy z cukrem. Do gotującego sie mleka, wlewamy wymieszane z budyniem i mąką mleko. Cały czas mieszając, gotujemy przez ok. 2 min. Tak ugotowany budyń, przykrywamy folią (żeby nie zrobił się kożuch) i odstawiamy do całkowitego przestygnięcia.
Masło ucieramy mikserem na puszysta masę.
Nie przerywając pracy miksera, stopniowo dodajemy do masła schłodzony budyń. Całość mieszamy mikserem, do momentu uzyskania jednolitej konsystencji.
PRZEKŁADANIE: Na dnie blachy układamy krakersy.
Na warstwę krakersów, wykładamy 1/5 kremu budyniowego.
Na kremie układamy krakersy...
...a na krakersy wykładamy 1/4 pozostałego kremu. Powtarzamy czynność przekładania jeszcze trzy razy (tak, aby ciacho miało 5 warstw krakersów i kremu).
Masę krówkową delikatnie podgrzewamy. Dzięki temu, będzie dużo łatwiej ją rozsmarować. Wykładamy masę krówkową, na ostatnią warstwę kremu, a na ładnie rozprowadzoną masę krówkową, staramy się równomiernie rozsypać orzeszki.
Wstawiamy całość do lodówki, przynajmniej na 3-4 godz. (a najlepiej, na całą noc). Gotowe ciacho przechowujemy w lodówce. SMACZNEGO!!!