Kostka piastowska

Kostka piastowska
> > 6 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: lasuch-09
Moja improwizacja. Rozkosz dla podniebienia.

Składniki

Przygotowanie

  1. Z jajek, cukru, majonezu, mąki i proszku do pieczenia ubiec ciasto (szczegółowy opis w przepisie na babkę majonezową). Piec ca 30 m. w temp. 190 st. C

  2. Mus jabłkowy podgrzać i wsypać galaretki. Dobrze wymieszać i odstawić, żeby stężała.

  3. Wyłożyć na upieczony placek.

  4. Następnie ubić śmietanę i łyżką cukru, a następnie wlać żelatynę rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody. Dobrze zmiksować i wyłożyć nas mus jabłkowy. Wstawić do lodówki lub inne chłodne miejsce.

  5. Na koniec można jeszcze posypać startą czekoladą.

  6. SMACZNEGO.

Komentarze do przepisu (7)

renka 13 lutego 2010
Bardzo apetyczne ;)
Plum000 14 lutego 2010
Przepis bardzo interesujący i prosty. Dodaję do ulubionych.
bobara 15 lutego 2010
to jest to co "pusie" lubią....
w marcu czekaja mnie imieninki :)) juz wiem czym uraczę gosci...
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki